Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Τι είναι αυτό που μυρίζει απο μακριά;

Υπενθυμίζεται ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν προσήλθαν στο διάλογο. 


Έτσι είναι "σύντροφοι". Εσείς έχετε σημαντικότερες υποθέσεις να λύσετε, οι μεν ένα κόμμα που έχει διαλυθεί και δεν το παραδέχεται, οι δε τα υπεραυξημένα ποσοστά σας, και οι δυο μαζί την μεταξύ σας κόντρα...
Γιατί να συμμετέχετε στον διάλογο για την Παιδεία; Πότε επιτέλους θα αποφασίσετε να πάρετε μέρος ενεργά και όχι φωνασκώντας έξω από υπουργεία αφού έχουν ήδη αποφασιστεί τα μέτρα που σας δυσαρεστούν; Πότε σκοπεύει να σηκωθεί η αριστερά από την γωνιά στην οποία λουφάζει από τον καιρό του άρθρου 16; Πότε, επιτέλους, θα μάθει από τα λάθη της;

Σίγουρα, δεν πιστεύει κανείς πως με την εκπροσώπηση στον "διάλογο" και των δύο κομμάτων της αριστεράς θα άλλαζε η γραμμή του υπουργείου και το πανεπιστήμιο από ιδιωτική επιχείρηση που κοντεύει να γίνει, θα μετατρεπόταν στον παράδεισο του φοιτητή. Αλλά γιατί δεν καταλαβαίνει κανένας απ' τους δύο πως σημασία έχει να ακουστεί η φωνή τους; Ο πολίτης θα κρίνει και θα καταλάβει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εκτός αν έχουν ξεχάσει πως μόνο ό,τι γίνεται γι' Αυτόν έχει σημασία.

Μία εκπαίδευση την οποία υπογράφουν το Πασόκ, η Νέα Δημοκρατία και το Λάος... Αλίμονο.

7 Comments:

 1. Aurora said...
  Υποτίθεται ότι δε συμμετέχουμε στο διάλογο γιατί "είναι ένας διάλογος στα μέτρα τους, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κάνουμε υποχωρήσεις χωρίς να κάνουν αυτοί, στην παιδεία δε χωράει καμία υποχώρηση κ.τ.λ.". Εγώ τα δέχομαι όλα αυτά. Το θέμα είναι όμως: κάνουμε κάτι άλλο; Ή απλώς με συνδικαλιές και μαρξιστική ορολογία του περασμένου αιώνα περιμένουμε να δημιουργήσουμε κάπου, κάποτε, κάπως ένα κίνημα;
  λευτέρης said...
  Απ' ό,τι φαίνεται, το δεύτερο. Ας ελπίσουμε να καταλάβουν και οι υπεύθυνοι ποια είναι η απόδοση αυτής της τακτικής, γιατί με αυτά και με εκείνα, η αριστερά έχει αρχίσει να απουσιάζει από παντου.
  logia said...
  η γιαγιά μου έλεγε "στρίβειν δια του αρραβώνος" και δυστυχώς αυτή είναι η προσφιλής τακτική πολλών
  με την ουρά μας απόξω αρκούμαστε στο να γαυγίζουμε

  την καλημέρα μου

  μακάρι να σε άκουγαν λευτέρη
  Creep said...
  Πωω, πολύ μου άρεσε αυτή σου η ανάρτηση. Μόνο αυτό. Πολλοί νομίζουν πως όποιος έχει ριζοσπαστικές και αριστερές ιδέες προσκυνά την ελληνική αριστερά. Τι λάθος θεέ μου.
  Αδιέξοδο όμως. Ούτε οι μεν ούτε οι δε ικανοποιούν τον πολίτη. =/
  λευτέρης said...
  Αγαπημένη logia, πόσο καιρό έχουμε να σε δούμε;; Μας έλειψες!
  Νομίζω πως η πλειοψηφία της αριστεράς έχει ξεχάσει να ακούει, ακόμα και την λανθασμένη άποψη, προτιμά να μένει παγιωμένη στις δικές της. Και όποιο "ανανεωτικό" έκτρωμα προκύπτει (ο Θεός να με συγχωρέσει!) είναι ό,τι πιο φιλοπασοκικό θα μπορούσε να γεννήσει η ελληνική αριστερά.

  Creep, δεν έχει να κάνει με προσκυνήματα, θα έλεγα πως έχει να κάνει με την αδυναμία ενός πολύ συγκεκριμένου χώρου να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε σοβαρά θέματα.
  logia said...
  Λευτέρη υποχρεώσεις πολλές και αγώνας με τον εργοδότη μας...
  πολύς αγώνας για τα αυτονόητα...

  χαίρομαι που είσαι ακόμη στις επάλξεις και με τόσο καθαρή άποψη

  κράτα γερά τις θέσεις σου
  Θερσίτης said...
  Λευτέρη, να μου επιτρέψεις να εκφράσω την περηφάνια μου, γιατί υπάρχουν τέτοια παιδιά. ΔΕν υπήρξες μαθητής μου, αλλά κάποιοι δάσκαλοι ελπίζω σε ευαισθητοποίησαν τόσο. Μπράβο, παλικάρι μου.
  Αυγούλα, του προπερασμένου αιώνα έπρεπε να πεις. Παρ' όλο που αδικούμε το Μαρξ και τον Ένγκελς, όταν ονομάζουμε αυτές τις ομάδες αριστερές.

Post a Comment