Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

15 ημέρες μετά

Πέρασαν δεκαπέντε ημέρες από την σαρωτική θα λέγαμε νίκη του πασόκ στις εκλογές. Πέρασαν οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες από μία-όπως θα λέγαμε προεκλογικά βασιζόμενοι στις δηλώσεις των μελών του κινήματος- της αλλαγής. Το Πασόκ το έλεγε και το επαναλάμβανε συνεχώς πως θα φέρει αλλαγή.
Και ομολογώ, από προκατάληψη περισσότερο, δεν πίστευα λέξη. Δεν άφηνα τον εαυτό μου να τραφεί με ελπίδες.
Ευτυχώς, διαψεύστηκα, εν μέρει τουλάχιστον. Πραγματικά χαίρομαι. Όχι, περιμένετε, ακόμα δεν έγινε κάτι που θα με κάνει να αλλάξω ριζικά άποψη, ή που θα σβήσει τα τραγικά λάθη των κυβερνήσεων του Πασόκ που προηγήθηκαν. Αρχίζουν όμως να παίρνονται μέτρα υπέρ των μεταναστών, υπέρ της ισότητας, μέτρα ανθρώπινα. Μέτρα δημοκρατικά. Που ναι, ζούμε στον 21ο αιώνα και όμως επί Νέας Δημοκρατίας δεν τα είχαμε. Όταν ένα κόμμα που έχουμε συνηθίσει μέσα στο ψέμα ξεκινάει έτσι, τότε ναι, υπάρχει η ελπίδα για πολιτική αλλαγή. Και ελπίζω το Πασόκ αυτή τη φορά να τιμήσει τον δεύτερο όρο του ονόματός του.

Υ.Γ. Ναι, το προτιμώ Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων, χωρίς το Εθνικής. Και ακόμα περισσότερο το προτιμώ Υπουργείο Παιδείας.
Όχι, Υπουργείο Ορθής Παιδείας εννοούσα.


0 Comments:

Post a Comment