Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ανόητος τίτλος. Ποιο big bang; Εντάξει, θα βγει το Πα.Σο.Κ. Και; Λες και θα αλλάξει το σάπιο σύστημα, θα μειωθεί η ανεργία. Ακόμα δεν έχουν τιμωρηθεί οι πρόξενοι τόσων σκανδάλων. Μεταξύ μας, νομίζω πως και το Πασόκ δεν θα τους τιμωρήσει. Είναι σαν άγραφη συμφωνία για το μέλλον, ώστε να μείνει καθαρό και το κίνημα.
Πέρα από αυτό, τελικά είναι απίστευτο το πόσο η συντριπτική πλειοψηφία μισεί τον λαό τον οποίο θα έπρεπε να προστατεύει. Οι δύο μεγάλοι, προσπαθούν να μας επιβάλλουν μία αδιάκοπη πλύση εγκεφάλου. Το μπαλάκι πετάει από τον έναν στον άλλο, και αναρωτιέται-όποιος ενδιαφέρεται τουλάχιστον,-ποιος πραγματικά φταίει;
Εσύ φταις. Ναι, εσύ που για μία ακόμα φορά θα τους εμπιστευτείς, απλά επειδή είσαι τόσο ανόητος ώστε να κάνεις τον κόπο και να δεις τι σου λένε οι υπόλοιποι. Εσύ, που εδώ και τόσα χρόνια μένεις απαθής σε όσα σου σερβίρουν, και την ημέρα των εκλογών θα ψηφίσεις αυτόν που θα ψηφίσει το σόι.
Εσύ, που δεν ντρέπεσαι να βάζεις παρωπίδες στο παιδί σου από τη στιγμή που αρχιζει να σε καταλαβαίνει μέχρι την στιγμή που θα ψηφίσει.
Εσύ, υποψήφιε της Νέας Δημοκρατίας/του ΠΑΣΟΚ, που μετά την κατασπάραξη της Ελλάδας από το κόμμα σου, έχεις το θράσος να ζητάς για μία ακόμα φορά να σε βάλουμε πάνω από το κεφάλι μας.
Εσύ, ψηφοφόρε, που για να εξασφαλίσεις ένα ρουσφέτι στο μέλλον, αναγκάζεις ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων να υποστεί τις τραγελαφικές κινήσεις των δύο.
Όλοι εσείς είστε υπεύθυνοι για όσα περνάμε σήμερα. Είστε υπεύθυνοι που ο ρατσισμός αυξάνεται, παράλληλα με την δημοτικότητα της ακροδεξιάς, που η παιδεία μας είναι τόσο απαίσια που βγαίνοντας από το σχολείο αναρωτιέσαι αν είσαι ένα κομμάτι κρέας ή άνθρωπος(ευτυχώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις). Είστε υπεύθυνοι για όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραπονιέσαι, γιατί εσύ τους έκανες αυτούς που είναι. Το θεμέλιο του δικομματισμού τοποθετήθηκε με την δική σου υποστήριξη. Και φτάσαμε στο 2009, που η μόνη του φθορά προξενείται από την άνοδο του ΛΑΟΣ. Είσαι ευχαριστημένος , ψηφοφόρε-και υποψήφιε ίσως- που εξευτελίζεις το Πολυτεχνείο και όσα αυτά συμβολίζει;
Μάλλον είσαι.
Δεν ψηφίζω ακόμα, ως ανήλικος, αλλά αν ψήφιζα, θα εμπιστευόμουν τον Συνασπισμό ή το ΚΚΕ, αλλά με την ζυγαριά να κλίνει υπέρ του πρώτου κατά πολύ. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να εξευτελιστώ και να συντηρήσω έτσι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και επειδή πολλοί μπορεί να πείτε πως "νέος είναι ακόμα, κάτσε να ζοριστεί και θα δεις", σας εγγυώμαι πως ακόμα και όταν ζοριστώ, δεν θα πέσω τόσο χαμηλά. Την αξιοπρέπεια που εσύ έχασες, εγώ θα την κρατήσω μέχρι τέλους. Τουλάχιστον θα έχω την συνείδησή μου καθαρή.
Εσύ;

0 Comments:

Post a Comment